Logo Marina Gliwice Logo Dziennik Zachodni Logo Antyradio

Rejsy kulinarne już od 18.07 do 19.09 w piątek o godz.19:00, a od 29.08 o 18:00. Restauracja Portowa, WegeBar Złoty Osioł, winiarnia Morawskie Sklepy, Hotele Diament, Złota Kaczka, WinebarLofty zapraszają na sowje specjały.

W cenie 99 zł od osoby będzie można odbyć rejs do kolonii kormoranów i pod Śluzę Dzierżno połączony z dobrym jedzeniem na pokładzie naszej Samby. Dla każdego uczestnika 2 lampki wina lub kufel piwa, starter i danie główne, a nawet deser. Rejsy mają charakter kameralny – 20-25 osób – są okazją do ciekawego spędzenia czasu w miłym gronie. 
Pierwszy wieczór 18.07 z Restauracją Portową z Hotelu Malinowski serwującą ryby i owoce morza okazał się wspaniałą inauguracją serii, drugi 25.07 ze Złotym Osłem – olśnił wegetariańskimi smakołykami. 01.08 Złota Kaczka pokazała swoje mistrzostwo w pieczeniu kaczki, 08.08 degustacja wina i morawskich przysmaków oferowanych przez Morawskie Sklepy zachwyciła miłośników wina. Przed nami kolejne wieczory: 22.08z  WinebarLofty, 29.08 z Restauracją Portową, 05.09 ze Złotym Osłem, 12.09 z restauracją z Hotelu Diament, 19.09 ze Złotą Kaczką.
Rezerwacji na poszczególny wieczór można dokonać mailem: kontakt@marinagliwice.pl lub telefonicznie 608010383.

Menu 18.07 Restauracja Portowa:

Przystawka

– Croissant ze smażonymi ślimakami na czosnku w sosie z serów szlachetnych
– Sałatka wiosenna z duszonymi krewetkami na białym winie z sosem koniakowym
– Omletini
– Mocno nadziana tarta

 

Danie główne
– Polędwica z dorsza w sosie pomarańczowo- szafranowym z grillowana cukinią marynowaną w oliwie z chilli

Deser
– Tartaletki z nadzieniem owocowym
– Sernik na musie cytrynowym z miętą

Do tego wino białe i czerwone, lemoniady w różnych smakach.

Zapowiada się naprawdę smacznie! 

Menu 25.07 WegeBar Złoty Osioł:

Starter:
Szprycer na białym winie z lodem, cytryną i miętą lub poncz pomarańczowy z angosturą
Koreczki z fety, pomidorków koktajlowych, bazylii i mięty

Przekąski:
Francuskie wałeczki z cebulką, papryką i harissą
Francuskie wałeczki z nadzieniem brokułowym 
Talarki krojone z wegańskiego naleśnika z czerwonej soczewicy wypełnionego puree z zielonego groszku
Koreczki cukiniowe z wędzonym serem
Pieczone pierogi karaimskie z zieloną soczewicą

Na gorąco: 
Kasza jęczmienna z brokułami i prażonymi płatkami migdałów 
Cieciorka z warzywami, kuminem, kolendrą i świeżymi ziołami
Sałaty

Napoje zimne:
Poncz, szprycer, wino białe i czerwone, lemoniady z korzennymi przypawami

Na koniec przepyszne desery:
Crème brûlée waniliowy z cynamonem i listkiem mięty
Tarta cytrynowa, wytrawna i soczysta
Tarta z gruszką i gorzką czekoladą, korzenna i bardzo słodka

 

Menu 22.08 WinebarLofty:

 

– Łosoś na sałatce z buraków z dipem chrzanowo-kaparowym oraz

– Polędwiczka wieprzowa z sałatką z grzybów leśnych i rukoli.

 

Potrawy te są przygotowane w wędzarni, która na tą okazję płynie razem z nami

 

Na koniec słodki akcent w postaci specjału cypryjskiego.

 

Wszystko to w akompaniamencie słońca, dobrego humoru i wspaniałego wina.

 

 

ZAPRASZAMY!

You must be logged in to post a comment.