Logo Marina Gliwice Logo Dziennik Zachodni Logo Antyradio

Rejsy kulinarne w piątki o 18:00

Opublikowano 1.07.2015

Przez cały lipiec, sierpień, wrzesień i październik zapraszamy na rejsy kulinarne – zawsze w piątek o 18:00 (w październiku o 17:30) z inną restauracją, cena 99 zł od osoby. Płyniemy do kolonii kormoranów, a na pokładzie serwowana jest przystawka, danie główne, deser i napoje. 

03.07 Zaprasza restauracja Złota Kaczka – serwuje przegrzebki, specjalność zakładu kaczkę pieczoną z kluskami i modrą kapustą, lody z owocami, napoje.

10.07 Zaprasza restauracja Złota Kaczka – serwuje bliny ze śmietaną i łososiem wędzonym na zimno, królika w sosie śmietanowym z nutą gałki muszkatowej z kluseczkami i zestawem surówek oraz buraczkami, na deser prawdziwe lody według tradycyjnej receptury, lampkę białego wina musującego, napoje.

17.07 Zapraszają Morawskie Sklepy na degustację wina i serów holenderskich oraz świeżo krojonej szynki parmeńskiej.

31.07 Zaprasza restauracja Złota Kaczka. Serwuje sałatkę japońską, schab saute z borowikami, kluseczkami i sałatkami oraz deser owocowy.

07.08 Zaprasza restauracja ART SUSHI. Podczas rejsu warsztaty sushi, każdy może przygotować swoją porcję. Po rejsie w Marinie Gliwice o 20:00 grill azjatycki, wstęp wolny także dla osób, które nie biorą udziału w rejsie, porcje od 5 zł, a także piwo i sake.

21.08 Zaprasza Restauracja Portowa z Hotelu Malinowski. Serwują chłodnik buraczano-miętowy, czarniaka z tymiankiem w cieście filo podanego z musem brzoskwiniowym i vinegretem truskawkowym, na deser przebojowy deser – tort jogurtowo-jagodowy na spodzie z maślanych herbatników.

28.08 Zaprasza Restauracja Hotelu Qubus. Serwują:  -Chłodnik z papryki – Grillowane krewetki podane z ananasem, miętą i papryczką chilli – Krem pomidorowy – Arbuza z fetą i grubym pieprzem – Łososia z grilla na szpinaku z aromatem trawy cytrynowej – Sałatkę owocową z amaretto – Lemoniadę – Kawę, herbatę. Alkohol (wino, piwo) można nabyć dodatkowo na pokładzie.

04.09 Zapraszają Morawskie Sklepy na degustację wina i serów holenderskich, włoskich i morawskich oraz świeżo krojonych wędlin. Jest szansa na burczak 🙂

11.09 Zaprasza Restauracja Portowa

18.09 Zaprasza Restauracja Złota Kaczka (rejs statkiem Samba, ale także dużym statkiem na 60 osób z dancingiem! Do wyboru kaczka pieczona lub gicz wieprzowa w kapuście.

25.09 Zaprasza Restauracja Hotelu Qubus. Menu:

– Terina rybna z vinaigrette malinowym – Rolmopsy z bakłażana z musem orzechowym – Zupa serowa z zielonym groszkiem i szynką dojrzewającą – Mus a'la sorbet z nutą chilli – Antrykot z kurczaka na sałatce ze szparagów z sosem musztardowym – Galaretka kawowa z syropem klonowym – Kompot z jabłek z goździkami – Kawa, herbata (do wyboru) 

09.10 Zaprasza Restauracja Zeppelin. Menu wkrótce.

Kolejne terminy opiszemy niebawem, zawsze w piątek o 18:00, w październiku o 17:30.

You must be logged in to post a comment.