Logo Marina Gliwice Logo Dziennik Zachodni Logo Antyradio

Od 15 maja 2015 ruszamy z serią rejsów kulinarnych. 15 maja zapraszamy na rejs połączony z degustacją morawskich win i przysmaków. Koszt 99 zł od osoby, początek rejsu o godz. 18:00, a trasa rejsu obejmuje Śluzę Łabędy i kolonię kormoranów. Czas 3 godz.

03 czerwca jest okazja do wzięcia udziału w nagraniu programu "Rączka Gotuje" emitowanego na antenie TVP Katowice i TVP . Menu będzie wyszukane, pieczony drób na przystawkę, grilowane ryby jako danie główne, niepodzianki kulinarne, wino i napoje. Koszt udziału w tej kulinarnej uczcie 199 zł od osoby, czas trwania rejsu 16-21. Gwarantujemy super zabawę! Uczestnicy wydarzenia wyrażający zgodę na udostepnienie swojego wizerunku zostaną gwiazdami TV.

19 czerwca o godz. 18:00 zapraszamy na rejs muzyczno-kulinarny "BLUESOWYM STATKIEM PO KANALE GLIWICKIM". Na pokładzie statku SAMBA zabrzmi muzyka na żywo, będą obfite ilości wina i zakąsek: serów holenderskich, szynki parmeńskiej, oliwek, serów morawskich. Cena 99 zł oraz 199 zł w zależności od miejsca.

26 czerwca o godz. 18:00 zapraszamy na rejs ze Wegebarem "ZłOTY OSIOŁ" pachnący ziołami i wiankami połączony z warsztatami produkcji pesto i oliw smakowych.

w programie:
– krótki wykład o znaczeniu ziół i kwiatów w naszej diecie
– warsztat pt: pesto nie jedno ma imię – porozmawiamy o tym z czego
robić pesto i z czym je łączyć, spróbujemy też wykonać smaczne pesto do
kanapek i sałatek. W czasie warsztatu degustacja.
– poczęstunek z ziołami w roli głównej: chłodnik z arbuza z pietruszką,
pierożki pieczone z farszem ziołowym, placki z czerwonej soczewicy z
groszkiem i z mięta, sałatki z pomidorów z różnymi serami i ziołami,
orzeźwiające lemoniady z rozmarynem i miętą, ciasto cukiniowe na słodko
z cynamonem, ciasto francuskie z kwiatowym nadzieniem, herbatki ziołowe.
– po zmroku kwiatowo-ziołowa niespodzianka z okazji Nocy Świętojańskiej

W lipcu w piatkowe wieczory o godz. 18:00 rejsy z RESTAURACJĄ PORTOWĄ, MORAWSKIMI SKLEPAMI, ZŁOTĄ KACZKĄ I ART SUSHI. 

Szczegółowe menu wkrótce.

 

Zapraszamy!

 

You must be logged in to post a comment.