Logo Marina Gliwice Logo Dziennik Zachodni Logo Antyradio

Od 29.04.2016 do 30.10.2016 zapraszamy na rejsy statkiem Foxtrot i Samba po Kanale Gliwickim:

W niedziele i święta o 11:00 i 16:00 rejs z Mariny Gliwice przez Śluzę Łabędy do Huty Łabędy (bez wysiadania po drodze)  i z powrotem. Czas trwania 1 godzina, cena biletów 25 zł dorośli, 15 zł dzieci do lat 15, 20 zł emeryci. O godzinie 13:00 zapraszamy na niedzielny obiad na pokłądzie statku podczas rejsu do Kolonii Kormoranów.

W piątkowe wieczory o godz. 18:00 rejsy kulinarne z Mariny Gliwice przez Śluzę Łabędy do kolonii kormoranów (bez wysiadania po drodze) i z powrotem. Co tydzień inna restauracja przygotowuje menu, czas trwania 3 godziny, koszt biletu 99 zł od osoby zawiera rejs i konsumpcję. Płyniemy w każdy piątek od połowy maja do końca września. Szczegółowe informacje na temat restauracji i menu będą pojawiać się w aktualnościach i kalendarium oraz na naszym profilu Facebook.

W czwartkowe wieczory o godz. 18:00 rejsy muzyczne z muzyką na żywo na pokładzie statku. Pod hasłem Gliwicki Port Muzyki spotykamy się z muzyką bluesową, jazzową, szantową, rockową… i płyniemy z Mariny Gliwice przez Śluzę Łabędy do Huty Łabędy (bez wysiadania) i w drodze powrotnej zwiedzamy Port Gliwice. Czas trwania 2 godziny, koszt biletu 39 zł.

W sobotnie poranki o godz. 10:00 rejsy rowerowe z Mariny Gliwice do Mariny Ujazd oraz z powrotem (powrót o godz. 16:00 lub 17:00). Cena biletu w jedną stronę 60 zł (pasażer z rowerem) lub 110 zł w obie strony (można również zabrać rower). W cenie biletu kawa lub herbata i kiełbaska z grilla.

Foxtrot panorama

PIERWSZE TERMINY REJSÓW KULINARNYCH:

13.05.2016 godz. 18:00 Degustacja win z winiarnią Morawskie Sklepy

20.05.2016 godz. 18:30 Rejs kulinarny z Restauracją Portową z Hotelu Maliowski

menu

Przystawka

  • Wiosenne połączenie kruchej sałaty z orzeźwiającym arbuzem , pomarańczą i świeżymi warzywami w sosie miodowo – czosnkowym

 Danie główne

  • Grillowany tymiankowy łosoś podany z zieloną kaszą pęczak i sosem szczypiorkowym

Deser

Mus z belgijskiej czekolady deserowej z maślanymi ciasteczkami i świeżą truskawką  

 

Zachęcamy do rezerwacji miejsc.

Komentarze wyłączone.