Logo Marina Gliwice Logo Dziennik Zachodni Logo Antyradio

Zapraszamy na wrześniową edycję rejsów kulinarnych, szybciej robi się ciemno, więc rozpoczynamy o 18:00.

05.09 zaprasza Złoty Osioł WegeBar, 12.09 Restauracja Hotelu Diament z Zabrza, a 19.09 Złota Kaczka.

Menu Złoty Osioł 05.09, koszt 99 zł

Starter: domowa orzechówka lub sznapsik z zagryzką
Na gorąco: zupa z dyni z prażoną dynią i orzeszkami
gulasz z soczewicy z warzywami przyprawiony wg oryginalnej receptury
Sałatki: marchewkowa z czosnkiem, słonecznikiem, majonezem
Napoje zimne: piwo, grzane wino z korzeniami, woda z miętą i cytryną do posiłku
Przegryzki: kilka rodzajów na francuskim cieście + kiszonki
Deser: ciasto marchewkowe, ciasto buraczano-czekoladowe wegańskie

Menu Restauracji Hotelu Diament 12.09, koszt 149 zł

Ceviche z łososia i dorsza w warzywnym ogrodzie 
Pikantna zupy z ryb i owoców morza 
Grillowana polędwica wołowa z sosem z prawdziwków podana na warzywnym ratatuj 
Wędzony sernika z sosem miętowym
Wino

Menu Restauracja Złota Kaczka 19.09, koszt 99 zł

Swojski chleb ze smalcem
Gicz wieprzowa w kapuście
Beczka piwa (po 2 piwa 0,5 l w cenie)
Pieczone jabłko z goździkami i cynamonem
Kawa, herbata, woda

 

Obowiązuje wcześniejsza rezerwacja miejsc: 608 010 383, kontakt@marinagliwice.pl

You must be logged in to post a comment.