Rączka gotuje podczas rejsu kulinarnego
Prawdziwa kulinarna bomba w maju.
Zapraszamy na wspaniały rejs kulinarny do Kolonii Kormoranów z Remigiuszem Rączką.
Rejs odbędzie się w piątek 26 maja 2023r o godzinie 18.00.
Pana Remigiusza nie trzeba przedstawiać, stał się ikoną naszego regionu, dumnie posługuje się śląską gwarą, a przygotowane przez niego dania są znakomite. Nie ma chyba osoby, która nie zanuci czasem pod nosem melodii z programu ”Rączka gotuje”, w końcu nadarza się okazja spotkania na żywo, a do tego spróbowania wyśmienitych dań sporządzonych według oryginalnych receptur.
Menu:
Przystawka
Plastry kaczki na różowo na rukoli z nutą kremu balsamicznego i chatney-em z śliwek i moreli + grzanka czosnkowa
Danie główne:
Duszone policzki wołowe w winie i warzywach z ryżem jaśminowym i groszkiem
Deser:
Torcik truskawkowy z sosem z białej czekolady
Kanał Gliwicki w pięknej, wiosennej odsłonie, niebo w gębie i rejs – czego chcieć więcej?
Czas rejsu około 3 godziny.
Cena bieltu 189zł.
Wcześniejsza rezerwacja telefoniczna +48 608 010 383 gwarantuje miejsce na statku.